Wednesday, August 15, 2012

Boyf - Alexis Joel Gregory sili

I would like to introduce you guys with my boyf (kawan lelaki) Alexis Joel Gregory Sili. Dia ni melanau pure lah kalau tak silap. He's a nice guy. Saya kenal dia melalui facebook. Wahh! Cinta muka buku ke? No lah. Dia ni merupakan abang kepada ex I, you ols. Takkan lah I nak couple dengan dia. I suka tengok dia je. Oke, berbalik kepada cerita facebook tadi. Saya lupa, entah bila masa pulak saya add facebook dia. Masa tu saya like semua post dia. Sampai lah one day, dia post/comment and tanya sama ada dia kenal saya atau tak. Oke, kat sini lah kekeliruan mula berlaku apabila nama dia hampir sama dengan nama adik dia (my ex) tu.

Disebabkan kekeliruan tersebut, maka saya dengan confident-nyer respon comment dia and said "Lah, aku lah tok, Lus bah. Sikkan ko dah sik kenal aku". Lebih kurang camtu lah, saya pun dah lupa apa benda yang saya cakap masa tu. Dia pulak langsung lupa siapa saya. Haha! Harus lah dia lupa sebab dia tak kenal ko, Lucy! Haiyaa! Then Marvin Napster pulak comment and explain kat si boyf. Perghh! Malu doe. Haha! Tapi tak kisah lah. Disebabkan kekeliruan tersebut, saya dan boyf dah pun menjadi sahabat. Macam lagu Najwa Latif - Sahabat. (erk! apa kena mengena pulak).

Boyf rajin sikit comment status facebook saya. Tapi saya kadang-kadang buat bodoh je sebab saya tak kenal sangat dia. Sampai lah one day dia minta my phone number. Starting dari tu, kitorang texting. Our first met, hari Ahad. Pagi Ahad tu saya terserempak dengan my-ex, then saya terus texting boyf .. Malam Ahad tu, kitorang terus keluar lepak kat Grand Old Lady Miri. Tanpa berjanji, baju kitorang sama colour purple. Esok hari keluar lagi sebab dah promise dengan Granny nak pergi dinner sama-sama. Again, tanpa berjanji, baju kitorang sama colour hitam. Haha!

Kali ketiga keluar, baju sama colour purple lagi. Kali keempat kat church, nak keluar lagi, baju sama colour hitam. Agaaiinnnn.... Saya rasa boyf boleh baca mind saya kot. Haha!

Saya start panggil dia boyf masa Mother's Day. Then dia pun panggil saya girlf. Sampai sekarang nama tu melekat. Haha! 

Actually saya pernah sukakan boyf sebab dia sangat sweet. Tapi disebabkan dia sweet lah, saya lupakan niat saya untuk terus menyukai dia. Saya selalu ingatkan diri sendiri "Lucy. Ko tak suka dia, and dia tak suka ko. Dia suka berkawan, ko pun sama gak. So no heart feelings, lucy. Nanti ko yang kecewa. Never sukakan laki yang sweet2. Jangan percayakan lelaki. Oke. Chill"......
--> Kata-kata perangsang untuk orang yang selalu dikecewakan oleh lelaki yang suka memberi harapan palsu. Haha!

BTW, boyf  ni pembuli tau! Tapi kalau dengan saya, dia confirm give up membuli sebab saya suka punch dia. And dia suka bagi advice kat saya. Kadang-kadang dia act macam seorang abang. Sometimes macam seorang kekasih. Sometimes pulak macam seorang ayah (erkk!). Haha! Tapi dia lah sahabat lelaki saya yang paling best and rock. The one and only.



This is boyf....


< Rasa handsome alu jak boyf dalam tok. BTW sorry sebab ambik pix kw sik bepadah. Haha >

4 comments:

White Dove said...

HATI is FRAGILE. Handle with care. :)

alexisJG said...

Ewah... Hahaha... Hi gurlf...

Luciana Liza said...

Ehy hi boyf ! Haha .. Missyou lah . Uish malu ku kw baca post lamak tok . Haha ;pp Anyway how are you doing there?

alexisJG said...

cali... hahaha... if malu knk post... im fine... doing great jak...