Friday, August 17, 2012

My Wedding Dream

Today I don't feel like doing anything. I just wanna lay in my bed. Lalalala.

Kalau pagi tadi saya diberi dua options :
1) Pergi kerja
2) Tidur

Of course lah saya pilih yang nombor 2 tu. Haha ! Haihh! Betapa malasnya saya hari ini.

Kali ini entry saya nak cerita pasal My Wedding Dream. Wahh!
Saya suka tengok cerita fairytale punya wedding. So romantic, so sweet and soooo.....(me speechless)... Takde word yang dapat describe betapa best nya kalau wedding kita dapat jadi exactly macam yang kita impikan. Pendek kata macam dalam cerita fairytale lah.

Benda yang selalunya saya impikan ialah Wedding Dress :


Cantik tak dress ni? Saya suka dress ni sebab dia simple and its look elegant. Bayangkan model tu saya. Haha !

Next is : A wedding ring


Tengok cincin ni simple and nice kan? Ohh my Prince Charming, agak-agak bila kau nak datang propose aku dengan cincin macam ni? Haha.

Third is : A wedding Heels

(Belakang : Heels)
(depan : Flat shoes)

Oppss! Ini bukan heels, kan? Haha! Sorry my Prince Charming. Saya tak suka pakai heels with wedding dress yang panjang macam langsir rumah President (White House) tu. Nanti kang saya tersadung kat Majlis Perkahwinan saya kang, macam mana? Malu doe.. So, untuk kekal selamat, saya pakai Flat shoes je.

Fourth : Church Wedding Ceremony


Auww.... So sweet.. Kalau boleh, saya nak church wedding ceremony saya betul-betul macam ni. Bayangkan saya keluar dan berjalan menuju ke Father dan pengantin lelaki kat depan yang senyum memandang saya sambil diiringi ayah saya yang segak memakai tuksedo hitam dengan berlatarbelakangkan lagu tema perkahwinan di church - piano version (memang lagu tu dalam versi piano pun)... Wahh! Imaginasi yang tinggi. Haha.

Fifth : Wedding Dress for Reception

First dress :


Second dress:

Demikian lah sudah cerita saya pasal My Wedding Dream. Tak salah berangan sekali-sekala kan? Mana lah tahu suatu hari nanti, angan-angan kita menjadi kenyataan. Tapi kita kenalah berusaha so that impian kita betul-betul menjadi kenyataan. Baru lah "My Dream Come True" kata orang. Haha.

**Okay lah, you ols. I nak sambung buat kerja jadi operator.. Haha ! BTW Happy Eid for those yang menyambut. Pesanan ikhlas dari saya, jangan main mercun and for those yang nak balik beraya naik flight ke, kereta ke, hati-hati. Semoga selamat pergi dan selamat sampai ke destinasi :) 

-daa-

2 comments:

alex said...

Oh my gosh! I LOVE that first dress! It is so dreamy!

Luciana Liza said...

Haha. Thanks, sweety .. I love it too :)