Sunday, December 8, 2013

Christmas Parade 2013

07.12.2013 (Saturday)

Christmas Parade aku yang kedua ni aku lepak dengan member baru. They are Martine, Herman, Roland, Thad, Jock and Buin. First time lepak tapi rasa macam dah lama kenal, cuma aku masih malu-malu sikit (malu lah sangat!).

(From Left: Thad, Martine, Jock, Roland, Buin)
(**Photographer: Herman**)


Merry Christmas and Happy New Year 2014 everyone!
Wishing 2014 would be a better year for all of us. Amen.

Friday, July 12, 2013

Friendship Ends Here

Persahabatan kita bermula semasa kita masih di bangku sekolah lagi. Awak ceritakan segala-galanya pada saya, personal life or love life. Kita dah berkawan selama enam tahun dah tapi kenapa sampai sekarang awak masih tak dapat baca perangai saya? Saya marah, saya terluka atau saya tersentap ke, awak langsung tak tahu. Padahal dah enam tahun berkawan kot. Sejujurnya saya tak ada masalah peribadi atau tak ada pon bergaduh dengan family. Saya menjauhkan diri tiba-tiba kerana perangai awak.

Beb, saya tak kisah kalau awak marah atau kecewa dengan saya. Yang saya kisah tu bila awak bercerita tentang saya belakang saya, secara sembunyi-sembunyi dalam bilik. Saya dengar perbualan awak walaupun tak semua. Ayat awak "Iyee, aku takkan membazir dah". Awak tahu tak apa yang saya rasa? Masa awak cakap dengan orang lain saya banyak hutang dengan awak, tahu tak apa yang saya rasa? Masa awak buat keputusan nak balik Miri, nak book ticket tiba-tiba dan plan nak datang Kuching balik after raya, awak tahu tak apa yang saya rasa?

Kita datang sama-sama dengan satu tujuan yang sama which is cari kerja dan bina hidup baru di tempat orang. Beb, hampir semua company sudi terima kita bekerja tapi niat saya terhalang sebab awak tak nak kerja sekali dengan saya. Awak cakap "Takpe lah. Kau jelah kerja. Aku taknak kerja tu, gaji sikit je". Yup saya boleh je terima offer dorang dan terus kerja tapi saya fikir tentang awak, beb. Kalau saya dah start kerja, siapa nak temankan awak cari kerja? Kalau saya pindah duduk hostel, siapa nak temankan awak duduk kat rumah sewa tu? Ada tak awak fikir semua tu?

Beb, kenapa awak ungkit pasal hutang saya? Kenapa awak cakap dekat orang yang saya harus kerja sebab saya banyak hutang dengan awak? Seriously saya TERSENTAP!

Awak ingat tak mula-mula dulu saya cakap saya taknak sewa luar, saya prefer duduk rumah cousin saya. Tapi awak beriya-iya ajak saya menyewa luar sebab rumah sewa tu murah and then awak suruh saya pakai duit awak dulu. Ingat tak? Saya tak pernah lupa hutang saya dengan awak.

Awak cakap awak sayangkan saya dan anggap saya macam kakak sendiri. But then awak cakap awak bencikan saya, siap block facebook saya. Kenapa macam ni beb? Saya tak pernah bencikan awak atau terfikir nak block facebook awak. Sampai hati awak kaaann....

Takpe lah beb. Saya taknak cakap banyak. Kepada kawan-kawan kita yang lain, maaf. Kepada awak, sorry sebab tak reply messages awak. Hati saya terluka dengan sikap awak. Perhaps it takes a thousand years to recover. Dan saya rasa ini ending persahabatan kita. Halalkan makan minum saya.

Maafkan saya. . .... Take care....

Love,
Lucy Gojes

Friday, May 24, 2013

Tragis dan Sadis

Khamis (May 9th, 2013)

Tarikh ni merupakan tarikh malang dalam hidup saya. Huhu. Okay, cerita bermula dari saat saya pergi ke rak buku kat stor belakang. Saya nak ambil stok buku untuk customer (cikgu sekolah). Tak lama kemudian, lady boss saya masuk dan berbincang dengan office boy, Boboi dan Eiran. Saya curi-curi dengar perbualan diorang sambil mencari stok buku. Then Boboi dan Eiran nak ambil papan atas rak buku (rak yang sama tempat saya cari stok buku). Atas papan tersebut ialah meja yang besar dan berat plus licin. Disebabkan permukaan meja tu licin, so meja tu jatuh dan terkena kepala serta muka saya.

Kepala saya terasa berdengung macam speaker yang baru di ON (berdengung), macam tu lah kepala saya. Saya membatu selama beberapa minit kat situ.Sedar tak sedar, saya menangis. Tak lama pastu saya bangun dan nak pergi dari situ. Lady boss saya tarik tangan saya dan menghalang saya dari pergi sebab dia nak tengok muka saya. Lepas dia tengok, dia terus bawa saya pergi Klinik. Saya ingatkan tak berdarah, sampai je kat hospital, darah tu mengalir keluar macam air mata. Sangat sakit dan pedih. Kepala saya mula pening-pening.

Ohh, tidakk.. Sangat hodoh dan menyedihkan.


Gambar kedua bahagian atas tu adalah ubat-ubatan saya and result X-Tray saya.
Yang kedua kat bawah tu air Aloe Vera dari T4 :)


Sadis giler hidup saya kan? Actually luka tu tak dalam pun dan syukur sebab tak perlu kena jahit. Tapi itu lah yang orang selalu cakap "Malang Tak Berbau". Lain kali kena lebih berhati-hati lagi. Hm. Sudah lah hodoh, kena luka macam tu tambah hodoh lagi. Kejadian ni berlaku lebih kurang 4 hari lagi sebelum saya konvokesyen. Haiz, konvo dengan muka hodoh lah jawab nyer. Huhu. Sumpah, saya taknak pergi stor belakang lagi! Haha. Anyway, sekarang ni luka saya semakin membaik. Cuma saya risau luka ni meninggalkan scar kat muka. Minta-minta takde scar. Tolong doakan kesembuhan muka saya k.

-Lucy Gojes-

Wednesday, May 1, 2013

8 Awesome Love Tips For Virgo

There are so many love tips for a Virgo that are super easy to follow - but will you? Virgos are one of the tougher signs. They tend to focus on things too long, tend to really get lost in their business and they are extremely logical, which can be hard for a lot of people to handle. If you are a dating Virgo, you've got to take a look at these top 8 love tips for a Virgo that'll make your life so much easier!

1) THRIVE IN THE BUSINESS WORLD
Virgos are known for their success in the business world, but that can also be extremely difficult in a relationship. The best love tips for a Virgo that I can give is let them live and grow in their corporate world! Support them, it is a comfort zone that they have, and they need someone that is going to be able to handle their corporate success. They also move up in the corporate world really quickly.

2) VIRGOS ANALYZE EVERYTHING
If you've ever met a Virgo, you know that they analyze every single thing. They think about their actions, how it is going to impact them and what's going to happen. This can actually be a huge distraction on a date when they are thinking up a million different questions to go over. Just keep your Virgo focused and you'll be fine!

3) HOPELESS ROMANTIC
Despite being super analytic, they are also hopeless romantics. That means that they are waiting to be swept off of their feet. They're waiting for someone that can handle them - in just the right way. They believe in soul mates, and while it might take them a while to admit it, they want to be loved!

4) CAN SEEM THOUGHTLESS
A Virgo can also seem extremely sometimes, but that is only because their minds are running a mile a minute. They don't know how to shut off their thoughts, so if they seem thoughtless, just see if you can pull them out of it. Trust me on this, once you pull them out of it, it'll be so much better!

5) CONSTANT QUESTIONING
A Virgo is constantly question you and your actions. If you go skiing, they are going to want to know where, when and how, they are going to want to know how long you've been skiing and why you picked that sport in particular. It might seem tiring, but their curiosity proves that they care!

6) VERY INTENSE
Virgo are very, very intense people. They like to question, they like to know everything and they really like to be in control. These are all traits of a Virgo that can't be changed, but they can be appealing if you look at them the right way. A Virgo can be a very intense lover, can get obsessed quickly and can be a fantastic mate!

7) VERY PRACTICAL
They are very practical people too, they understand what it's like to have bills and to pay them, they know how to budget and what's realistic. There is not a ton of creativity in a Virgo and they have a really hard time expressing a lot of emotion and feelings.

8) EXTREMELY LOGICAL
Finally, Virgos are extremely logical. They are people that really, really know what they are talking about and know how to get what they want. They are logical to the point of almost always figuring out a problem, no matter what it is!

So, these are all of love tips for Virgo! Just to to let you know, I'm one of them. I'm a Virgo girl! ^___^

Saturday, April 27, 2013

11 Things You Need To Know

Kalau awak nak jadi boyfriend saya, awak kena tahu semua ni:

1) Be Honest.
Kejujuran tu penting dalam mana-mana hubungan, baik persahabatan, percintaan atau kekeluargaan. Saya sangat mementingkan kejujuran. Walaupun awak tipu saya benda kecil konon tak penting ataupun awak menipu untuk kebaikan saya/kita, saya takleh terima. Tipu tetap tipu. Kalau sekali awak tak jujur dengan saya, tak mustahil awak boleh buat lagi belakang saya. PRINSIP saya "Jujur itu penting".

2) Percaya
Saya perlukan kepercayaan awak. Kenapa? Sebab prinsip pertama saya adalah Jujur. So, apa pun yang saya cakap, awak perlu percayakan saya. Kalau awak tak percayakan saya, takde guna lah kita bersama. Meaning that sia-sialah hubungan kita.

3) Setia
Yang ni lagi lah penting. Kalau tak reti nak setia, baik tak payah bercinta. Saya tak nak lukakan hati saya lagi. Sure awak pun tak nak kan? Kesian dengan HATI saya ni dah banyak kali ber-plaster.

4) Member
Yang ni awak kena faham. Saya bukan jenis perempuan yang punya ramai member perempuan. Kalau takat borak-borak kosong tu, saya boleh lah. Tapi kalau bab nak jadikan member rapat, memang tak ar. Saya jenis berkawan dengan lelaki sebab lelaki sempoi dan real. Tapi awak kena faham, member lagi penting bagi saya sebab member sentiasa ada untuk saya. Susah senang saya dorang sentiasa ada. Dan jangan pulak persahabatan saya disalahertikan. Kawan adalah kawan, cinta adalah cinta.

5) Karaoke or Clubbing
Saya tahu zaman sekarang ni susah nak jumpa lelaki yang tak pernah pergi clubbing. Tapi takpe, clubbing tu tak salah. Cuma janganlah sampai jadikan clubbing tu sebagai hobi awak. Saya tak suka kaki clubbing. Saya pernah pergi tempat camtu. Saya nampak orang minum, orang menari, orang menggatal. That's why saya tak suka lelaki kaki clubbing. Bila dah masuk tempat camtu, mabuk2, then menari dengan perempuan, raba sana raba sini, peluk-peluk. Wahh! Memang saya reject lelaki macam ni. Kalau kaki karaoke (macam saya), baru saya tak reject. HAHA!

6) Kaki minum
Wahh! Yang ni memang saya tak suka. Saya benci bau arak. Bukan setakat mulut je bau, satu badan pun bau. 

7) Smoking
Yang ni pun saya tak suka. Seriously asap rokok buat saya tak boleh bernafas. Macam nak mati rasanya. Kalau awak nak mati, pergi mati sorang-sorang.

8) Hati ada taman
Saya tak suka awak cakap tinggi-tinggi suara dengan saya. Kalau awak marah sekalipun, jangan SEKALI-KALI tinggi suara. Saya ni nampak je kasar dan garang, tapi sebenarnya saya ni lembut. Saya jenis mudah tersentuh. 

9) Hormat
Saya tak minta awak hormat saya sebagai orang yang lebih tua (kalau awak lebih muda dari saya) or hormat saya sebagai seorang perempuan. Saya cuma minta awak hormat "harta" saya. Bantulah saya memeliharanya sehingga saya kahwin. Kalau awak betul-betul sayangkan saya, itulah perkara paling penting yang awak kena ingat dan kena buat. HORMAT.

10) Bijak
Lelaki bijak tu sexy. Kalau awak bijak or lebih pandai dari saya (lebih berilmu), boleh lah saya belajar sesuatu dari awak. Saya bukan lah jenis orang yang baca surat khabar or baca buku ala-ala National Geographic or tengok berita kat TV. Saya cuma baca novel, majalah and layan movie je. So dengan kebijaksanaan awak, awak boleh beritahu saya maklumat terkini yang saya tak tahu. Haha.

11) Aktiviti Ekstrem
Saya suka aktiviti ekstrem dan teringin nak buat semua aktiviti tu dengan awak. Contoh bungee jumping, wall climbing, hiking, fishing, jungle trekking, canoeing (walaupun takut air), scuba diving, paintball, paragliding, what else. Jom kita buat sama-sama! ^___^

...... to be continued ..........

Tuesday, April 23, 2013

Surat Untuk Kamu

Saya mengaku saya garang. Kadang-kadang saya marah orang tanpa sebab. Kadang-kadang mulut saya suka bercakap yang bukan-bukan bila dah marah. Tapi saya cepat menyesali tindakan saya. Saya marah tak lama je. Saya mudah tersentuh bila melihat muka awak/korang lepas kena marah dan saya mudah sedih bila awak/korang tak bercakap dengan saya. Saya tak benci awak/korang. Saya tak suka membenci orang. Prinsip hidup saya, "Jangan sesekali membenci orang. Aku dilahirkan bukan untuk membenci. Aku dilahirkan untuk menyayangi". 

Maafkan saya kalau saya mengguris hati awak/korang. Seriously saya tak berniat untuk melukakan hati awak/korang. Tolong jangan menjauhkan diri dari saya. Saya tak suka dijauhi. Saya sayang awak/korang. Saya sayang orang-orang di sekeliling saya.

Regards,
Lucy Gojes

Friday, April 19, 2013

I'm Lost

I'm so lost right now.

And sad. And terribly lonely.

Even the birds have something to sing about, though they've not heard the thousands of songs that are played on the radio.

Even the stars have someone to shine upon, kissing the faces of loved ones that have been left behind.

The skies have more emotions than me, from the rage of thunder and lightening to the sadness of gentle rain, crying over the loss of someone important.

Everything has something to cry over or smile about and I'm just here, so damn numb, I can't even feel my own heart beating.

Friday, April 12, 2013

The Feeling of Having Someone ...........

Having someone to talk to every night is actually kind of nice.

Staying up late talking about pointless things in life and laughing about the most random things.

Struggling to stay up late but not letting them know how tired you are just to stay on the phone with them, until eventually one of you falls asleep.

Just the feeling of having company and having someone to share your late night thoughts with.

These conversations are the most unforgettable.

Wednesday, April 10, 2013

Balik Kampung

Last two weeks (Mac 30, 2013), saya dan keluarga pulang ke kampung ayah. Kampung ayah terletak di Spaoh, Betong. Kami masing-masing membawa sebuah beg pakaian. Al-maklum, masing-masing tak nak berkongsi beg. Saya pulak siap bawak selimut, bear, cookies, novel "Sebenarnya Saya Isteri Dia", headphone, what else. Masa dalam kereta, saya bisik kat adik "Kalo kereta ni besar, jangan cakap TV, dengan rumah sekali aku angkut bawak balik kampung. HAHA".

(view dari dalam kereta: tak tahu kat mana)

2 jam kemudian, kami sampai di Bintulu dan singgah di Medan untuk makan tengah hari. Setelah selesai makan, kami pergi ke kedai One Stop Bintulu untuk berjumpa dengan sepupu saya, Merini. Dia bekerja sebagai promoter di kedai tersebut. Dah sekian lama tak jumpa, dia makin kurus sekarang. Saya dapat 'hadiah' hugging dari Merini. Yeayy! I miss her so much. Love you, my dear :)

Okay, back to the topic. Lepas jumpa Merini, saya dan abang pergi ke kedai menjual Video CD. Abang membeli 2 buah CD iaitu Melissa Francis dan Wendy. Oleh kerana ada lagu, saya langsung tak tidur sepanjang perjalanan dari Miri ke Betong. Saya menyanyi, menyanyi dan menyanyi sahaja sehingga saya dah boleh hafal lirik lagu Melissa Francis. Haha ^^

Seterusnya kami singgah di Sibu.

 (Pasar Sibu)

(Salah satu building di Sibu)

(Tol Sibu.
Jangan ingat Semenanjung je ada.
Sarawak pon ada tau! Hee..)

(gambar ni pon nak amek. Haha)

Mak dan Abang nak pergi Pasar Tamu Sibu tersebut untuk membeli barang dapur. Selesai membeli, kami meneruskan perjalanan. Beberapa jam kemudian, kami tiba di Rumah Panjang Munggu Gernis, Spaoh Betong. Saya teruja giler sebab dah 2 tahun tak balik rumah panjang.

(Church SIB Munggu Gernis)

Church tersebut merupakan satu-satunya Church yang terdapat di situ. Tapi jangan salah faham sebab saya bukan kristian SIB. Saya kristian RC (Roman Catholic), so saya tak pergi church tersebut.

(Rumah Panjang Munggu Gernis)

Granny dan Atok saya sangat gembira melihat kedatangan kami sekeluarga. Malam tersebut, saya dan adik tidur awal sebab esok nak bangun awal untuk pergi ke sawah padi Atok dan Granny. Super excited! ^^



Esoknya (Mac 31, 2013)

Saya dan adik bangun pada pukul 8am. Saya dengan mata yang berat terpaksa bangun jugak, sebab tak nak Granny bising. Lepas dah bersiap, kami pergi ke pasar Betong untuk sarapan dan berjalan-jalan di sana. Keadaan pasar masih tak berubah, cuma ada kemajuan dari segi pembersihan dan view bertambah cantik.

(cantik tak?
Dah edit, of course lah cantik kann. HAHA.
Tapi sebelum edit pon cantik gak.
Kalo tak caya, meh lah datang ke Betong)

(view di Pasar Daerah Betong)

Lepas balik dari Pasar Betong, Atok dan Granny ajak pergi sawah padi. Inilah first time saya pergi sawah padi. Dulu kalau orang ajak pergi sana, jangan harap lah saya nak ikot. Well, dulu gegurl sikit. Langsung tak boleh kena panas. Al-maklum Puteri Lilin. Haha. Masa kami pergi ke sawah, hari hujan pulak. Rahmat Tuhan :) Mengada sangat cuaca masa tu.

(pondok Atok dan Granny kat sawah)

(Nampak Granny saya? Sebelah tu Abang saya)

(Sawah padi yang dah layu sebab banjir, plus hujan)

Okay guys, here's a video yang saya amek sepanjang perjalanan ke sawah padi. Kalau sudi, tengok lah tapi minta sorry ye sebab dalam video tu kami sekeluarga speaking Iban + Melanau. Sorry kalau tak faham :)


video




















Thursday, April 4, 2013

Imagine This ....



Imagine meeting someone, who you never knew would mean so much to you. Talking to them every day, looking forward to the texts that they would send you. A good morning text and a good night text. Every single time that you are feeling down, they're the first person who can cheer you up. Instantly, they can make you truly smile without even trying. You look forward to seeing them every day, talking to every morning, till night. The trust you have for them is so strong. Then your feelings for them start to kick in and you start to fall for them, you fall for them hard. You confess that you have feelings for them. They end up feeling the same way. As time passes you end up together. You fall for them more and more each day. Nothing could be more perfect.






Sunday, January 27, 2013

Kuching Trip (Jan 18, 2013)

Jumaat last two weeks (Jan 18) , saya pergi Kuching Sarawak untuk interview MAS Wings. Setelah sekian lama tak pergi, ini adalah kali pertama saya pergi. Kali terakhir saya pergi ialah ketika saya masih berumur 15 tahun.

Sampai je kat International Airport Kuching, saya terus cari toilet. Tapi tak jumpa, so terpaksa pergi kaunter pertanyaan. Ala-ala pelancong asing gituu. Haha !

Then saya tercari-cari Abang Bob (cousin). Al-maklum, dah lama tak jumpa so tak ingat muka dah. Bila dah jumpa Abang Bob, kitorang terus pergi cari McDonald's Drive Thru. Tiba-tiba ............................................................. Abang Bob pergi KFC Drive Thru. Erk?? Rupa-rupanya kat Kuching tak ada McDonald's Drive Thru, cuma ada KFC Drive Thru je. Haha! Okay finee.....

Sampai je kat rumah Abang Bob kat Lot 552, Matang Kuching, saya terkejut bila tengok ramai budak lelaki lepak kat situ . Ingatkan Abang Bob salah rumah. Haha! Masuk je rumah, saya terus masuk bilik dan buang pengilat kuku sebab esok nak pergi interview. Hee :) Malam sebelum interview tu, saya try tidur awal tapi tak boleh sebab rumah baru and tempat baru, so agak susah saya nak lelapkan mata.

Pagi esoknya, saya bangun pukul 6am. Padahal interview tu start 8:30am tapi bangun awal giler... Haha! Ini bukan semangat interview okay, ini sebenarnya disebabkan mata tak boleh nak tidur. Huhhh...

Interview tersebut diadakan di Merdeka Palace Hotel & Suites Kuching. Sampai je kat Merdeka Palace tu, saya terus hilang keyakinan diri... Saya dan Angel (member) masuk toilet untuk betulkan baju dan kasut.

(view dari luar Merdeka Palace Hotel & Suites , Kuching Sarawak)


Dalam Toilet
Me : Wei, okay tak baju aku ni?
Angel : Okay je lah. Jom.
Me : Jap jap. Err.. Jom balik.
Angel : Kita dah masuk dah wei. Nak balik macam mana. Nanti malu lah kalau orang tengok ko tiba-tiba balik... Dah alang-alang kat sin , pergi jelah. Kalau taknak sangat, masa interview nanti, ko buat muka bodoh. Haha!
Me : Masalahnya aku tak confident lah. Ko tengok lah orang yang datang tu, semua cantik-cantik kot. Aku ni? Dengan mekap tak pakai, baju pun old skool. Seriously, aku nak balik.
Angel : Pergi jelah. Just have fun okay. Dah, jom.

(view dari dalam Merdeka Palace Hotel & Suites , Kuching Sarawak)


Okay lah. Saya malas nak cerita pasal interview ni. Hehe :)

After interview, saya dan Angel pergi Plaza Merdeka untuk lunch. Kami berdua lunch di Food Court Plaza Merdeka Kuching. Kami berdua lunch Mi Goreng :)

(yummy .......)


After lunch, kami pergi ke Muzium Kuching. Ada dua buah muzium yang kami pergi masa tu tapi saya lupa nama muzium tersebut. Hee :)

(Museum)

(meriam yang terdapat di luar Museum Kuching tersebut)


Then kami pergi lepak kat Taman di belakang muzium. Okay, photo shoot time!! Haha..

(gambar di ambil oleh : Angel)

(view kat Taman sebelah Museum)


(view kat Taman sebelah museum)


Rasanya kat atas tu Dataran Kuching. Saya sendiri pun tak tahu apa nama tempat tu tapi view dia sangat cantik. It looks like Miri City Fan. Kami lepak and photo shoot kat sini sementara tunggu Abang Bob (cousin) datang ambil. Masa photo shoot tu, rasa macam retis jap. Haha! Tapi, beberapa minit kemudian, ada sekumpulan lelaki datang dan tegur kami berdua. Handsome? Not bad lah tapi agak menakutkan sebab masa tu, cuma ada saya dan Angel je yang lepak kat Taman tersebut. Oleh sebab risau yang teramat sangat, kami berdua cepat-cepat kemas barang dan pergi dari situ. Hm. Sesi photo shoot terpaksa dihentikan buat sementara waktu.. Haha!

Tak lama kemudian, Abang Bob datang. Kami bertiga pergi Parkson, temankan Angel beli necklace. Then kami pergi The Spring. It's MOVIE time!!!

(view dari luar : The Spring , Kuching)

(Movie yang kami tengok malam tu : MAMA)


Lepas habis movie tersebut, kami pergi McDonald's untuk dinner. Mula-mula nak Drive Thru je tapi saya baru teringat kat Kuching tak ada McDonald's Drive Thru. So terpaksa take away je. Hee :)

(gambar hiasan : spicy chicken McDeluxe)


Then balik rumah. Sampai je kat rumah, saya nampak Granny saya duduk tengok TV kat ruang tamu. Nasib baik Granny balik rumah Abang Bob. Kalau tak, entah bila lah nak jumpa Granny and kasi kuih yang mak buat untuk dia. Tak pasal-pasal kena bebel dengan mak. Haha .. Borak-borak kejap dengan Granny, then mandi. Last sekali, TIDUR!! Dah penat jalan-jalan sepanjang hari, so masa untuk rest. 

Keesokan pagi, saya bangun almost 12pm. Haha. Sedap giler tidur. Lepas habis mandi, saya terus lunch dengan Granny, then masuk bilik layan lagu. Tiba-tiba Abang Bob masuk bilik terus ajak pergi airport untuk beli ticket. Selesai beli ticket, Abang Bob ajak pergi lepak Esplanade pukul 8pm.

Malam , 8pm
Sampai je kat Esplanade pukul 9pm, kami terus jalan-jalan. Abang Bob dengan girlfriend dia, saya dengan Angel. Tiba-tiba nampak sekumpulan penyanyi jalanan kat Waterfront Kuching. Saya ajak Angel tengok dorang sekejap tapi Angel taknak sebab segan. So, kami berdua meneruskan perjalanan sehingga ke hujung Waterfront, then pusing balik. Lepas pusing balik, kami berdua duduk di bench sambil tengok sekumpulan penyanyi jalanan tadi tu, sambil layan perasaan. Kadang-kadang lagu yang dorang bawak memang kena dengan mood saya yang masih sedih teringatkan ex-boyfriend. Huhu.

(view waktu siang : Esplanade Kuching) 

(view waktu siang : Waterfront Kuching)

Masa tengah tengok dorang tu, saya bercakap di dalam hati "Alangkah best nyer kalau aku dapat berkawan dengan dorang ni. Nampak macam sama kepala je. Korang-korang, boleh tak kalau aku join group korang? Haha" .. Finally impian jadi kenyataan. Saya berkenalan dengan salah seorang daripada mereka, namanya Faiz. Agak comel! Haha. Tapi jangan perasan ye. Saya cuma nak berkawan je. Nak mencari kawan baru di tempat baru. Nak jadi kawan rapat, bukan kekasih okayy. Tapi kalau nak jadi kekasih pun, apa salahnya. Haha!! (kidding)

Okay, sampai sini jelah kisah saya di Kuching. Kepada warga Kuching, nantikan kedatangan saya kali kedua! Saya akan jadi warga Kuching untuk selamanya. Tak sabar lahh! Hee :)

Thursday, January 3, 2013

HAPPY NEW YEAR 2013


HAPPY NEW YEAR 2013!

Saya harap tak terlambat untuk wish Merry Christmas and HAPPY NEW YEAR :)

Semoga tahun baru ni memberi seribu satu rahmat untuk saya dan keluarga saya. Opss! Jangan risau, saya akan doakan korang jugak :)

Apa yang terjadi tahun lepas, yang baik tu kita ambik. Yang tak baik tu, kita jadikan sebagai pengajaran dan semoga kita tak mengulanginya tahun ini.

SELAMAT TAHUN BARU !!!